Z ogromną przyjemnością informujemy Państwa, że wydaliśmy książkę pt.: "Pracownicze kasy zapomogowo-pożyczkowe" autorstwa K.Jankowiaka, J.Trzcińskiego, A.Kesslera - publikacja kierowana jest do pracodawców, członków zarządów i komisji rewizyjnych PKZP, księgowych i kasjerów obsługujących PKZP, działaczy zakładowych organizacji związkowych a także do innych osób zainteresowanych tematem PKZP.
W książce omówione zostały zasady organizowania i działania PKZP, sposób prowadzenia gospodarki kasowej i finansowej, rachunkowości i sprawozdawczości, rodzaje i formy kontroli wewnętrznej i zewnętrznej oraz okoliczności powodujące likwidację PKZP. W publikacji znajduje się także zbiór najważniejszych przepisów prawnych, przykłady druków formularzy stosowanych w obsłudze PKZP. Ponadto w książce jest opisana procedura ochrony danych osobowych w PKZP.
Omówiona została kwestia społecznego nadzoru związków zawodowych nad działalnością PKZP, a także wyjaśniono, jakie unormowania powinien zawierać statut i regulaminy poszczególnych funduszy.
W publikacji znajduje się także zbiór najważniejszych przepisów prawnych, przykłady druków formularzy stosowanych w obsłudze PKZP.
O publikacji:
• objętość: 358 str.
• format: A5
• oprawa: miękka klejona
• wydanie: 2016 r.
•ISBN: 978-83-942633-0-0
Cena książki: 79,00 zł brutto
Zapoznaj się ze spisem treści i fragmentem książki: http://www.casco.pl/images/Ksiazka_czesc_1.pdf
Pobierz formularz zamówienia: http://www.casco.pl/images/Zamowienie_Ksiazka_Casco.pdf
Książka Pracownicze Kasy Zapomogowo-Pożyczkowe jest wydana
Moderator: admin
Re: Książka Pracownicze Kasy Zapomogowo-Pożyczkowe jest wyda
Gratulacje !
Firma Casco Sp. z o.o. wyrasta na firmę, która chyba już teraz oferuje wszystko, czym tylko Kasy mogłyby być zainteresowane ?!
Firma Casco Sp. z o.o. wyrasta na firmę, która chyba już teraz oferuje wszystko, czym tylko Kasy mogłyby być zainteresowane ?!
Dziękujemy!!! Specjalizujemy się w obsłudze Pracowniczych Kasach Zapomogowo-Pożyczkowych – dlatego naszym głównym priorytetem jest zebranie wszystkich usług jakie można zaoferować PKZP w jednym miejscu.
W najbliższym czasie będziemy jeszcze organizować I Konferencję Pracowniczych Kas Zapomogowo-Pożyczkowych- szczegóły przedstawiamy niebawem.
W najbliższym czasie będziemy jeszcze organizować I Konferencję Pracowniczych Kas Zapomogowo-Pożyczkowych- szczegóły przedstawiamy niebawem.
dzień dobry
Mam pytanie dotyczące zapłaty za książkę. Jestem bardzo chętna na zamówienie Waszej książki (wydrukowałam i przeczytałam pierwszą część), ale czy możemy jako PKZP uregulować za książkę należność z funduszu rezerwowego. Mamy wystarczająco środków aby to zrekompensować. Jeżeli tak to jak to zaksięgować, np. tak jak koszty bankowe lub inaczej.
Mam pytanie dotyczące zapłaty za książkę. Jestem bardzo chętna na zamówienie Waszej książki (wydrukowałam i przeczytałam pierwszą część), ale czy możemy jako PKZP uregulować za książkę należność z funduszu rezerwowego. Mamy wystarczająco środków aby to zrekompensować. Jeżeli tak to jak to zaksięgować, np. tak jak koszty bankowe lub inaczej.
Tak, należy zaksięgować tak jak koszty rachunku bankowego.