sprawozdanie
Moderator: admin
sprawozdanie
Czy do sprawozdania finansowego za rok ubiegły powinno się dołączać salda wkładów i pożyczek wszystkich członków? Jeśli tak to jak ma się to do ochrony danych osobowych, skoro takie sprawozdanie trzeba przekazać związkom zawodowym?
Re: sprawozdanie
Warto zwrócić uwagę na fakt, że ochrona danych osobowych nie polega na tym, że wszystkie dane są tajne... (na podstawie stosownych upoważnień taki organ kontrolny, np. związek zawodowy, może zaglądać w zasadzie "gdzie chce", ale obwarowane jest to konkretnymi klauzulami poufności danych).
Ponadto sprawozdanie finansowe zawiera salda wkładów i pożyczek, ale raczej w wersji zbiorczej (w naszej Kasie jest 3400 członków, więc drukowanie jako załącznika do sprawozdania takiej liczby pozycji - w mojej opinii - miałoby się z celem). Czym innym jest w tym przypadku bilans KZP, a czym innym zgodność sald - którą podobnie jak w bankach ustala się z członkami Kasy na koniec roku.
Ponadto sprawozdanie finansowe zawiera salda wkładów i pożyczek, ale raczej w wersji zbiorczej (w naszej Kasie jest 3400 członków, więc drukowanie jako załącznika do sprawozdania takiej liczby pozycji - w mojej opinii - miałoby się z celem). Czym innym jest w tym przypadku bilans KZP, a czym innym zgodność sald - którą podobnie jak w bankach ustala się z członkami Kasy na koniec roku.
Re: sprawozdanie
Właśnie. mam potwierdzenia sald z banku, z inwentaryzacji kasy, potwierdzenie sald ze wszystkimi zakładami pracy (bo jesteśmy międzyzakładową kasą). czy potrzebny jest taki wydruk sald członków czy nie?